Reklám

E havi bejegyzések
január 2023
H K S C P S V
« jún    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

SFmag – sci-fi és fantasy magazin

Az SFmag.hu a legtartalmasabb hazai online sci-fi és fantasy magazin, amely több művészeti ág – irodalom, film, képzőművészet – spekulatív témájú alkotásaival foglalkozik, könyv-, film- és sorozatismertetőket, portrékat, esszéket, tudományos cikkeket, interjúkat és novellákat egyaránt közöl, és havonta többször rendez könyvnyeremény játékot.

A „spekulatív művészet” kifejezés keretén belül sci-fivel, fantasyval, mágikus realizmussal, cyberpunkkal, horrorral és számos egyéb alzsánerrel is foglalkozik. Az SFmag cikkei exkluzívak, sehol máshol nem olvashatók, erről a hazai viszonylatban nagyszámú több, mint 30 fős szerzőgárda gondoskodik.  A szerzők között írók, fordítók, képzőművészek, szerkesztők, bloggerek és a szó legnemesebb értelmében vett SF rajongók találhatók. Az oldalon a csak angol nyelven elérhető, legkiválóbb fantasztikus könyvek és filmek ajánlója is megtalálható, emellett más országok számára angol nyelven is közöl esszéket, ismertetőket a magyarországi fantasztikus irodalomról.

Az oldal a kezdő és profi fantasztikus írók számára is megjelenési lehetőséget biztosít, és havonta olyan novellákat kínál olvasóinak, amelyek izgalmas, érdekes és nívós képviselői a kortárs magyar SF irodalomnak. Kéthavonta egy magyar, havonta egy külföldi szerző novelláját publikálják, és folyamatos novellapályázat keretei között várják a jó fantasztikus novellákat.

A magazin az LFG Zóna tagjaként jelenik meg, ez a honlapcsoport korábban RPG.hu néven működött, főként játékokkal (szerep-rajongók egyaránt megtalálhatók. -, társas-, kártya-, számítógépes), irodalommal, filmekkel és szórakozással kapcsolatos témákban szolgálja ki a jövőben is népes, több tízezer fős felhasználó-táborát.

Kapcsolódó bejegyzések

A hozzászólások letiltva.