Reklám

E havi bejegyzések
szeptember 2022
H K S C P S V
« jún    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Webes szövegírás – humanoidoknak

Szuggesztív célzatú óriási címek, erőltetett és semmitmondó hírszövegek, fantáziátlan, sablonos felsoroláslisták, szövegnek álcázott, értéktelen kulcsszóhalmazok, többszörösen átfogalmazott értelmetlen linkajánlások, logikátlan, ellentmondásokkal teli gondolatmenetek és megannyi fárasztó olvasmány, mely biztosan nem nekünk szól. Ezek a webes melléfogások egy-egy nem kellően átgondolt projekt eredményei, vagy csak egyszerűen hanyag, tehetségtelen firkászok nemtörődöm munkái. Könnyű közülük kitűnni.

Szöveges tartalmak tekintetében a weblapok jelentős része ugyan webszemétnek tűnik, ezek jórészt – és biztosan nem véletlenül – a keresésekre kapott találati listák első oldalairól kiszorulnak. Sajnálatos viszont, hogy egyébként néhány kifogástalan, kifejezetten látogatóknak írt, hasznos weboldal is lemarad ezeken a listákon. Ennek egyetlen oka talán a keresőoptimalizálási (SEO) műveletek kihagyása, melyek tudniillik javasoltan elvégzendő feladatként hozzátartoznak minden weblap építési- és üzemeltetési munkálataihoz. A weboldalakat tehát karban kell tartani. Ez annyit tesz, hogy tartalmát célszerű rendszeresen bővítve frissíteni, és ezzel együtt webes kapcsolatait ápolni. A keresőrendszerek kiszolgálása ugyan nem nevezhető másodlagosnak, a helyesen megírt szövegek a gondolkodó látogatóknak szólnak. Webes szövegírás és SEO – a két művelet összeegyeztethető?

A seographia.com a fenti témakörrel foglalkozó szakmai blog, de inkább csak egy kíváncsi, válaszkereső webes vállalkozás. Hasznos lehet mindazoknak, akik nem régóta foglalkoznak webes szövegírással; kötelező mindazoknak, akik túl régóta járnak tévúton.

Ezen szépreményű webnapló szerkesztőjeként ajánlom tehát mindenki figyelmébe a már említett problémákat, és az azokból fakadó kérdéseket.
Várok szeretettel minden robotot, gondolkodó humanoidot; blogereket, webszövegíró kollégákat, SEO munkásokat, linképítőket, mit sem sejtő, gyanútlan webes járókelőket, és azokat akik tudnak olvasni és szeretnek írni.

http://seographia.com/archivum/

Kapcsolódó bejegyzések

A hozzászólások letiltva.

Keresés
Fontos!

Tisztelt Látogató!


A feltételek elolvasása nélkül kérjük, ne regisztráljon a blogba, és ne küldjön be bejegyzést, mert ha nem tesz eleget a feltételeknek, értesítés nélkül törölhetjük a bejegyzést.

Kiemelt partnerek