Reklám

E havi bejegyzések
június 2021
H K S C P S V
« jún    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

PC vízhűtések zaj és teljesítmény problémák ellen

Mi is ez a PC vízhűtés?
A számítógép vízhűtések lényege, hogy a pc komponensei által keletkezett hőt vízzel (pontosabban erre megfelelő folyadékkal) szállítjuk el egy erre a célra készített hőcserélőhöz, a lehető leggyorsabban.
Tehát lényegében a léghűtésekhez (ami napjainkban is legtöbbet használt) képest abban van az ereje, hogy az alkatrészek által termelt hő leadása a környezetnek az alkatrésztől távolabb történik, valamint a komponenstől jóval hamarabb szállítódik el.

Kinek lehet hasznos egy jó vízhűtés beszerzése?
Alapvetően három nagy kategóriába sorolhatók a felhasználók azon igényei, amelyek kielégítésére a pc vízhűtés az egyik legjobb, ha nem a legjobb alternatíva.

 • PC tuning és a vízhűtés: Ha kicsit is foglalkoztál már a számítógéped teljesítményének növelésével, akkor bizonyára sokat hallottad illetve magad is tapasztaltad, hogy a gyáritól nagyobb sebességen történő üzemeltetéssel együtt jelentősen megnő az alkatrészek hőtermelése.
  Márpedig egy gép stabilitása, valamint az alkatrészek üzembiztossága és élettartama szempontjából döntő jelentősége van a hőmérsékleteknek. Működési elve révén a vízhűtés (vagy másként folyadékhűtés) segít a megfelelő keretek között tartani a hőmérsékleteket.
 • PC modding és a vízhűtés: Egyre inkább trend és igény alakul ki arra vonatkozóan, hogy a számítógép ne csak használati eszköz, hanem berendezési tárgy, vagy akár extrém hobby alanya is legyen.
  Ha egyedi, a saját fantáziád alapján készített pc hűtését vízhűtés segítségével oldod meg, design lehetőségek sokkal szélesebb tárháza nyílik meg előtted.
 • PC zajcsökkentés és a vízhűtés: Vannak speciális területek, amikor kifejezetten fontos szempont, hogy a számítógép ne csak gyors legyen, hanem a lehetőségekhez képest a legkisebb üzemzajt bocsássa ki.
  Ez az igény mára, amikor a videokódolások, le- és feltöltések stb. éjszakai bekapcsolásra késztetik a felhasználót, már nem is annyira speciális, hanem nagyon gyakori.
  Egy megfelelően kivitelezett vízhűtéssel nem csak gyors, de nagyon csendes számítógép építhető, amely mellett minden gond nélkül lehet aludni is.

Amennyiben érdekel a téma, weboldalunk több szolgáltatással is áll rendelkezésedre: Subcooling.hu – PC Vízhűtés Webáruház és Tudásbázis

Kapcsolódó bejegyzések

 • Nincsenek hasonló címkéjű bejegyzések

A hozzászólások letiltva.

Keresés
Fontos!

Tisztelt Látogató!


A feltételek elolvasása nélkül kérjük, ne regisztráljon a blogba, és ne küldjön be bejegyzést, mert ha nem tesz eleget a feltételeknek, értesítés nélkül törölhetjük a bejegyzést.

Kiemelt partnerek
 • A lengyelek negyedév alatt leköröztek minket a napelem kapacitásnövekedésben 2021. május 31. hétfő
  A lengyelek negyed év alatt leköröztek minket napelem piacon. A lengyel kormány napelemes kapacitásnövekedés tempót váltott. Az első negyedévben annyi fotovoltaikus (pv) áramtermelő panelt üzemeltek be a rendszerbe, amire hazánk csak egy év alatt képes. A lengyel napelemes termelőképessége több mint 500 megawattal nőtt, így az ország pv-kapacitása megugrotta […]
 • A hazai napelem-kapacitás már meghaladja a 2000 megawattot 2021. május 13. csütörtök
  A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnökhelyettese egy online műhelyvitán a következő nyilatkozatot tette: “Magyarország nagyrészt elérte a biztonságos energiaellátáshoz szükséges forrás- és útvonaldiverzifikációs célokat, a következő években a rendszerek fenntarthatóságának biztosítása kerül a középpontba.” A Duna Régió országainak Ne […]
 • Az igazi kihívás: 10 kW napelemes rendszer Gödöllő – ívelt tetőfelület 2021. április 27. kedd
  Ezt a 10 kW teljesítményű rendszert Gödöllőn telepítettük. Amint az a képeken is látható, az igazi kihívást a szokványostól eltérő, ívelt tetőfelület okozta. Első körben azt sem hittük, hogy ez sikerülhet… De végül, többszörös mennyiségű tetőhorog, modul leszorító, és sok-sok munkaóra után végül sikerült felszerelni az 54 darab napelemet! The post Az igazi k […]
 • Érkezik az első napelemes SUV? 2021. április 13. kedd
  Sokan úgy vélik, hogy a klasszikus autógyártás korának lassan leáldozott. Egyre több, tisztán árammal működő gépjármű szeli az utcákat, miközben a gyártók gőzerővel fejlesztik technológiáikat annak érdekében, hogy a dízeles és benzines kínálatuk mellett elsők között találhassák meg a környezettudatosabb megoldásokat. A fejlesztések egy része alternatív üzema […]
 • Szaldós és bruttós elszámolás 2021. április 1. csütörtök
  Mivel 2021 eleje alaposan megbolygatta a napelemes rendszerek piacát, szükséges pár dolgot tisztázni. Szaldós elszámolás: ha valaki jelenleg napelemes rendszert létesít, az a rendszer beüzemelése után úgynevezett szaldós elszámolási rendszerbe kerül be. Ez annyit jelent, hogy mivel a napelemek áramtermelése biztosan nem esik egybe a szükséges fogyasztással, […]