Reklám

E havi bejegyzések
november 2022
H K S C P S V
« jún    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

PC vízhűtések zaj és teljesítmény problémák ellen

Mi is ez a PC vízhűtés?
A számítógép vízhűtések lényege, hogy a pc komponensei által keletkezett hőt vízzel (pontosabban erre megfelelő folyadékkal) szállítjuk el egy erre a célra készített hőcserélőhöz, a lehető leggyorsabban.
Tehát lényegében a léghűtésekhez (ami napjainkban is legtöbbet használt) képest abban van az ereje, hogy az alkatrészek által termelt hő leadása a környezetnek az alkatrésztől távolabb történik, valamint a komponenstől jóval hamarabb szállítódik el.

Kinek lehet hasznos egy jó vízhűtés beszerzése?
Alapvetően három nagy kategóriába sorolhatók a felhasználók azon igényei, amelyek kielégítésére a pc vízhűtés az egyik legjobb, ha nem a legjobb alternatíva.

 • PC tuning és a vízhűtés: Ha kicsit is foglalkoztál már a számítógéped teljesítményének növelésével, akkor bizonyára sokat hallottad illetve magad is tapasztaltad, hogy a gyáritól nagyobb sebességen történő üzemeltetéssel együtt jelentősen megnő az alkatrészek hőtermelése.
  Márpedig egy gép stabilitása, valamint az alkatrészek üzembiztossága és élettartama szempontjából döntő jelentősége van a hőmérsékleteknek. Működési elve révén a vízhűtés (vagy másként folyadékhűtés) segít a megfelelő keretek között tartani a hőmérsékleteket.
 • PC modding és a vízhűtés: Egyre inkább trend és igény alakul ki arra vonatkozóan, hogy a számítógép ne csak használati eszköz, hanem berendezési tárgy, vagy akár extrém hobby alanya is legyen.
  Ha egyedi, a saját fantáziád alapján készített pc hűtését vízhűtés segítségével oldod meg, design lehetőségek sokkal szélesebb tárháza nyílik meg előtted.
 • PC zajcsökkentés és a vízhűtés: Vannak speciális területek, amikor kifejezetten fontos szempont, hogy a számítógép ne csak gyors legyen, hanem a lehetőségekhez képest a legkisebb üzemzajt bocsássa ki.
  Ez az igény mára, amikor a videokódolások, le- és feltöltések stb. éjszakai bekapcsolásra késztetik a felhasználót, már nem is annyira speciális, hanem nagyon gyakori.
  Egy megfelelően kivitelezett vízhűtéssel nem csak gyors, de nagyon csendes számítógép építhető, amely mellett minden gond nélkül lehet aludni is.

Amennyiben érdekel a téma, weboldalunk több szolgáltatással is áll rendelkezésedre: Subcooling.hu – PC Vízhűtés Webáruház és Tudásbázis

Kapcsolódó bejegyzések

 • Nincsenek hasonló címkéjű bejegyzések

A hozzászólások letiltva.