Reklám

E havi bejegyzések
december 2022
H K S C P S V
« jún    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Az esztétikai fogászatról

Az esztétikai fogászatot nem tekintjük önálló fogászati ágazatnak jelenleg. A fogorvos feladata ebben az esetben, hogy visszaállítsa, legalább megpróbálja, teljese egészében a természetes, vagy az ahhoz legközelebbi állapotot. Természetesen közben ügyelnie kell arra, hogy a fog színe, és struktúrája ne változzon meg a kezelés alkalmával, és emellett természetesen az esztétika is tökéletes legyen a rágófelszínen.

Az esztétikai fogászat a szakma középpontjában található, ami, ha az elmúlt évtizedet nézzük, akkor még jobban igaz. Ha a fogászati szakemberek felől közelítjük meg a témát, akkor alaposabb felkészülést igényel, mint a fogászat területének más része. Ez a terület az anyagok, és a technika tekintetében is jóval kiterjedtebb szegmentuma a szakmának. Az esztétikai fogászatnak egy teljesen különálló ágazata a kozmetikai fogászat. Ekkor a szakember nemcsak az eredeti állapot visszaállítására képes, hanem speciális igényeket is képes kielégíteni. Ilyenek lehetnek pl. a fogak és/vagy a fogsor formájának megváltoztatása, az ideális esztétikai hatás elérése érdekében.

Természetesen ez a fogorvos részéről egy nagyon precíz tervezései folyamatot igényel, melynek a végső célja az a páciens által elképzelt, és az orvos által megtervezett esztétikai igényhez a lehető legjobban közelítsen. Fontos, hogy beteg levetkőzze a gátlásait, és a kezelés erősítse az önbizalmát, és javítson saját megítélésén.

A kozmetikai fogászat gyakorlatilag az esztétikai fogászatnak bővebb, az évek során továbbfejlesztett ága, melynek célja, hogy előre megbeszélt igényeket teljesítsen a kifogástalan mosoly érdekében.

Több esetben több alkalmat is igénybe vehet a kezelés, ami egyértelműen az esztétikára irányul, és az önbizalom építésre.

Széles repertoárja ismeretes a kezeléseknek, így beszélünk esztétikus tömésekről, héjkerámiáról, és inlay beültetésről egyaránt.

Kapcsolódó bejegyzések

Szólj hozzá!

A blgoba csak regisztrált tagok írhatnak hozzászólást. Be kell jelentkezned hozzászólás írásához.