Reklám

E havi bejegyzések
szeptember 2020
H K S C P S V
« jún    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Horvátország – minden, amit tudni szeretnél róla…

Horvátország. Jártál már itt? Visszamennél? Tervezd meg utazásodat az isztranauta.hu-val! Ezen az oldalon mindent megtudhatsz Horvátország látnivalóiról, a horvát autópálya díjakról, kompokról, árakról. Elindulás előtt tankolj fel hasznos tudnivalókkal, tippekkel a beutazásról, Horvátország közlekedéséről, gasztronómiájáról, mindennapi életéről!

Az Isztriára indulsz? Az isztranauta.hu bepillantást nyújt Pula, Rovinj, Poreč ősi hangulatába, a pulai Amfiteátrum és Labin akropolisz városának történetébe.

A Kvarner-öböl városai, Rijeka, Opatija, Crikvenica látnivalói a boldog békeidők világát idézik, az isztranauta.hu elkalauzol a néhai Fiume kikötőjébe, Trsat várába, a Lungomare sétányra, Senj várába.

Még délebbre vágysz? Fedezd fel Dalmáciát isztranauta módra! Zadar ódon házai, Šibenik katedrálisa, Dubrovnik fantasztikus óvárosa Horvátország viharos történelméről adnak számot. A dalmát tengerpartról csak egy ugrás Knin vára, a Plitvicei-tavak és a Krka Nemzeti Park – nyitvatartásukat és a belépődíjakat is megtalálod az isztranauta.hu-n.

A legtöbb horvát szigetre komppal jutsz –  weboldalunkon tájékozódhatsz a kompdíjakról is. Cres, Krk, Rab, a kopár Pag, Dalmáciában Hvar, Brač, Korčula szigete – mindegyikről van mesélnivalónk.

Egy-egy jó fotó többet mond minden szónál; képtárunk láttán már garantáltan foglalod is a horvát szállást. Még ez sem elég? A Kitekintő-ben a szomszédos országok olyan látnivalóira koncentrálunk, amelyeket egy rövid kirándulás keretében fedezhetsz fel.

A weboldalhoz blog is tartozik, itt olvashatod a horvátországi utazásaink során szerzett személyes élményeinket, horvát nyelvtanulással kapcsolatos tapasztalatainkat. A blogon horvát bánokról, Split focicsapatáról, Trogir történelméről, Dubrovnik libegőjéről esik szó, megtudhatod, milyen bureket sütöttünk, milyen horvát repterekre repültünk, melyik fiatal divattervezőnek drukkolunk. A blog olyan kevésbé ismert horvát településeket is bemutat mint Kumrovec vagy Koprivnica, és bebizonyítjuk, hogy Horvátországba nem csak nyáron érdemes ellátogatni. Winnetou és Profesor Baltazár az esti meséből ugyanúgy felbukkan a blog oldalain, mint Nikola Tesla vagy Marko Pavlović, az OBLO feltalálója. Hírek, érdekességek, tudnivalók, élménybeszámolók Horvátországról: ez az isztranauta.hu.

Külföldi ismerősödet is viszed magaddal Horvátországba? A honlap angol változata neki készült! Látogass el facebook oldalunkra is, még több fotóért, még több Horvátországért!

Kapcsolódó bejegyzések

Szólj hozzá!

A blgoba csak regisztrált tagok írhatnak hozzászólást. Be kell jelentkezned hozzászólás írásához.

Keresés
Fontos!

Tisztelt Látogató!


A feltételek elolvasása nélkül kérjük, ne regisztráljon a blogba, és ne küldjön be bejegyzést, mert ha nem tesz eleget a feltételeknek, értesítés nélkül törölhetjük a bejegyzést.

Kiemelt partnerek
 • A karanténnak köszönhetően a napelemek több energiát termelnek 2020. szeptember 17. csütörtök
  A koronavírus terjedésének visszaszorítása céljából március elején szigorú intézkedéseket vezettek be az országok. A kijárási korlátozások és a karantén miatt lényegesen kevesebben mentek és mennek ki az utcára, hogy csökkentsék a fertőzés veszélyének a lehetőségét. Egy kis idő elteltével a kutatók megállapították, hogy ennek köszönhetően nagyban kisebb a lé […]
 • A szaldó elszámolást érintő változások 2020. augusztus 18. kedd
  Bizonyára már sokan hallottak róla, hogy 2024. január 1-től változni fog a háztartási méretű napelemes rendszerek jogszabályi környezete. Az ezt előíró 2019/944-es Uniós irányelv az EU villamos energia belső piacának közös szabályaira vonatkozik. Amit eddig bizonyosan lehet tudni, hogy a jelenlegi Magyarországon alkalmazott szaldó elszámolás megszűnik. A nap […]
 • Új generációs perovszkit napelemek 2020. július 30. csütörtök
  Steve Albrecht a Helmholtz Center Berlin és a TU Berlin kutatója csapatával olyan szolárpanel megalkotásán dolgozik, ami egy új generációt jelent a napelemek világában. A szilíciumból készült hagyományos napelemek energiaátalakítási hatásfoka elenyésző, így az előállításuk kissé környezetszennyező. Ez azért van, mert a gyártás következtében megannyi mérgező […]
 • Kecskeméti tanyafejlesztés 2020. július 20. hétfő
  Ezt a rendszert egy olyan tanyafejlesztéses pályázat keretében szereltük fel, ahol a támogatási hányad a beruházási érték 95%-a. A pályázat még mindig nyitott, a jelenlegi állás szerint 2021 áprilisáig. A beruházásnál a legfontosabb szempont a napelem rendszer későbbi nagymértékű bővíthetősége volt, ezért az 5,7 kWp teljesítményű napelem mellé egy 8 kW-os So […]
 • Napelem amelyik éjszaka is termel áramot 2020. június 22. hétfő
  A Kaliforniai Egyetemen olyan napelemet terveztek, amely képes éjszaka 50 W áramot produkálni négyzetméterenként! Egy napelem nem csupán a napfény hatására képes elektromosságot előállítani, hanem bármilyen megfelelő fényspektrummal rendelkező fényforrás esetén. Az újfajta rendszer azon a fizikai törvényszerűségen alapszik, hogy egy test hőt ad le, amennyibe […]