Reklám

E havi bejegyzések
július 2019
H K S C P S V
« jún    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Adótanácsadás és könyvelés=naplo93.com

A vállalkozásoknak az adótanácsadóval történő találkozás szinte az első lépés a tevékenység megkezdéséhez és a cégalapításhoz, mi tudjuk azt, amelyet az ügyvédek nem. Ez a társasági szerződésre is nagy hatással van. Egy jó szerződés, sok évig – a jelenlegi rendszerben – változatlanul maradhat. Ekkor az elképzeléseket pénzügyileg is felépítjük, rögtön eldönthető eredményes lehet-e. Mindent forintosítunk a jogszabályok, rendeletek és adótörvények alapján. Tanácsot adunk, mit és miként lehet, hogy a cég megéljen és haszna is legyen, elképzeléseket levezetjük, érthetően. A jogszabályokat – alapokat – átadjuk,  elmagyarázzuk. A tapasztalataink alapján, számokkal levezetjük és rögtön tudjuk életképes elképzeléssel, szándékkal találkoztunk -e, és a vállalkozás  biztos alapokon kezdett-e ,  itt főként a jegyzett tőke és az apport a lényeg.  www.naplo93.com / friss hírek link alatt ezeket az ismereteket közzé is tesszük. Bárki elolvashatja, segítséget kap, ha kérdését felteszi az oldalon, válaszolunk. Szinte  minden megtalálható, amit egy cégvezetőnek tudnia kell.

Könyvelés, olyan egyszerű szó, de mindenki tudja és ismeri mit jelent és miként lehet a vállalkozót és egyben a hatóságot is segíteni? Igen ez plusz munka, amely a feladattal szembeni szeretetről és elhivatottságról szól. Sokan könyvelünk és szinte mindent másként értelmezünk, mindenkinek van elképzelése, de a vállalkozást kell látni és ez szerint kontírozni -megfelelő számmal ellátni a befogadott és kiadott számlán lévő leírást – tehát, olvasni kell és ismerni a céget, valamint a közreműködő embereket is, főként a tulajdonost, aki a vezető, itt már ismerni kell a pszichológiát is,  ekkor lehet átlátni teljesen a vállalkozást. Sajnos, mindehhez a gazdasági politikát is figyelni kell.

Általában figyelemmel kísérem a gazdasági híreket, tervezeteket mert a várható jogszabályokra utalásokat kapok. Egy – egy érdekesebb témáról, összefüggésekről írok: www.konyveles.info.hu – könyvelés blog oldalon, valamint a hírek oldalon információkat közzé tenni, mit érdemes elolvasni, melyik jogszabályt miként, hogyan alkalmazzunk,  melyik közlönyt érdemes átlapozni, mire kell figyelni, és időnként rövid kis “előadást”, ismertetőt tartani, amely elolvasása után remélem, kapnak plusz tudást az odalátogatók, minden területről. Bérszámfejtésről, annak rejtelmeiről, a jogviszonyok mit takarnak, alapítványi könyvelésről, amely igen különleges az elszámoltatások és az utólagos ellenőrzések miatt, ezt az elején kell jól kezdeni!

Többlet munka, de az eredmény szép, tiszta, átlátható és érthető!  Ellenőrzéskor, eddig még sikerrel vettük az akadályt. Természetesen, hibázni  könnyen lehet ezért  “belső”  ellenőrzési pontokat is beépítettünk, így sok minden kiszűrhető rögtön. Szívet melengető, mikor egy nagy kontroll után, sikerrel járunk, és megfeleltünk mindenben. Igaz, ehhez egy módszert is kidolgoztunk, melyet az alapítványaink és egyesületeink alkalmaznak. Ez pedig a könyveléssel van összhangban. Ekkor kerek és teljes a non-profit szervezetek könyvelése. Ugyanakkor a honlapjainkon lehetőséget biztosítunk a bemutatkozásra is, (most is várunk két leírást), ezzel is segítve az 1 % gyűjtését és az ismertség bővítését(támogatások érdekében is).

A  fórum oldalra beérkező kérdéseket megválaszoljuk, itt is lehetőséget adunk a kérdezésre és ismeretszerzésre. A blog, ezt igen kedvelem, ha az összefüggések inspirálnak a megírásra, olyan mint a könyvelés = “kirakós játék”

Ezek alapján lehet, valóban jól dolgozni és a folyamatos tanulással, amelyről “odafent” gondoskodnak. Regisztrált mérlegképes könyvelő= évenkénti továbbképzés, regisztrált adótanácsadó= credit pontos (5 év =100 pont) és ezt csak több továbbképzéssel lehet megszerezni. Az e-beszámoló az informatikai tudás fejlesztése, hogy rendszergazda, informatikus nélkül helyesen hibátlanul beküldése megtörténjen. Állandó tanulás, és ez által: ügyfelink is tanulnak, többet tudunk segíteni, tanácsot adni.

Elvárásunk a nyílt őszinte beszélgetések, amikor személyesen találkozunk és átbeszéljük az előző hónapot, kölcsönösen segítve egymást. Mi az ismeretek és kritikus pontok alapján elvégezzük az értékelést pénzügyi vonatkozásban, majd a tényszámokkal alátámasztjuk. Mindenre válaszolunk, és közöljük a szabályok változása miatt, mit kell másként tenni, és még bérrendezéseket előterjesztjük a vezetőnek, jutalmakat is. Kölcsönösség jegyében dolgozunk együtt, egymást segítve, mert aki könyvelő az tudja: időnként, vannak fura számlák, mely könyveléséről szinte rögtön dönteni kell és a már leírt ismeretek alapján, kezelni is  tudjuk.

Ez nagy emberszeretettel, ember-, könyvelési-, adózási  ismerettel és  alázattal lehetséges. Valamint folyamatos ismeretszerzéssel, tanulással és mikor is lehet valakiből TÖKÉLETES könyvelő? Időnként, ennyi év után is az gondolom, még rengeteg ismeret megszerzése után. Minél többet tudunk, rájövünk ez is kevés. Még tovább kell elménket művelni és fejleszteni. A régi bölcs emberek ezt, szebben fogalmazták meg, a lényeg : olyanok vagyunk mint az örökmozgó szerkezet, mindig tanulunk (és mást is mint a könyvelés).

Kapcsolódó bejegyzések

A hozzászólások letiltva.

Keresés
Fontos!

Tisztelt Látogató!


A feltételek elolvasása nélkül kérjük, ne regisztráljon a blogba, és ne küldjön be bejegyzést, mert ha nem tesz eleget a feltételeknek, értesítés nélkül törölhetjük a bejegyzést.

Kiemelt partnerek
 • Toyota Prius – új szuperhatékony napelemmel szerelve 2019. július 15. hétfő
  A Toyota új kísérleti szupercellával ellátott elektromos autója a Toyota Prius Plug-in Hybrid hatótávja kétszeresére nőtt. A Toyota ezen szériája már kapható az úgynevezett “solar csomaggal”. És, hogy mit is tud ez a jószág? A több min 1 millió forintba kerülő napcellás üvegtetővel szerelt változat (pontosan 1,1 millió forint) mintegy 5 kilométerrel növelte […]
 • Lightyear One 2019 2019. június 27. csütörtök
  Az Eindhoveni Műszaki Egyetemen immáron két éve zajlik az a kutatás, melynek középpontjában az eddigieknél hatékonyabb elektromos autó kifejlesztése volt a cél. A napokban mutatták be a Lightyear One első elkészült prototípusát. Ez több ponton is eltér az eddig elektromos autóktól. Talán a legszembetűnőbb újítás a karosszéria, amely kifejezetten a légellenál […]
 • Információk a napelemekről 2019. június 5. szerda
  Mi a napelem? A napelem olyan fotóvillamos eszköz, amely a nap sugárzási energiáját elektromos árammá alakítja át. Az elemek működésének elvi alapja az, hogy napsugárzás hatására a napelem celláinak p és n típusú félvezető rétegei között elektronáramlás indul meg. Az elektronok áramlása pedig egyet jelent a villamos árammal. Érdekességként érdemes megjegyezn […]
 • 5 kW-os rendszer telepítése Würth Aero rendszerrel 2019. május 30. csütörtök
  5 kW-os rendszer telepítése lapos tetőre Kecskeméten Würth Aero rendszerrel. A főbb műszaki tartalom: 18 db. Canadian solar 280P napelem és Solaredge SE 5K inverter. […]
 • Nádasdon épül a naperőmű 2019. május 6. hétfő
  Az utóbbi években egyre több napelempark fejlesztése valósul meg hazánkban. Hónapokkal ezelőtt kezdték el Zalaegerszeg és Szombathely között félúton, Nádasd határában a nádasdi naperőmű farm építését, amely mintegy 18 ezer ember villamosenergia szükségletét lesz képes fedezni. Mindezt közel 45 ezer darab panel segítségével érik majd el, amely darabszámát tek […]