Reklám

E havi bejegyzések
február 2020
H K S C P S V
« jún    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Adótanácsadás és könyvelés=naplo93.com

A vállalkozásoknak az adótanácsadóval történő találkozás szinte az első lépés a tevékenység megkezdéséhez és a cégalapításhoz, mi tudjuk azt, amelyet az ügyvédek nem. Ez a társasági szerződésre is nagy hatással van. Egy jó szerződés, sok évig – a jelenlegi rendszerben – változatlanul maradhat. Ekkor az elképzeléseket pénzügyileg is felépítjük, rögtön eldönthető eredményes lehet-e. Mindent forintosítunk a jogszabályok, rendeletek és adótörvények alapján. Tanácsot adunk, mit és miként lehet, hogy a cég megéljen és haszna is legyen, elképzeléseket levezetjük, érthetően. A jogszabályokat – alapokat – átadjuk,  elmagyarázzuk. A tapasztalataink alapján, számokkal levezetjük és rögtön tudjuk életképes elképzeléssel, szándékkal találkoztunk -e, és a vállalkozás  biztos alapokon kezdett-e ,  itt főként a jegyzett tőke és az apport a lényeg.  www.naplo93.com / friss hírek link alatt ezeket az ismereteket közzé is tesszük. Bárki elolvashatja, segítséget kap, ha kérdését felteszi az oldalon, válaszolunk. Szinte  minden megtalálható, amit egy cégvezetőnek tudnia kell.

Könyvelés, olyan egyszerű szó, de mindenki tudja és ismeri mit jelent és miként lehet a vállalkozót és egyben a hatóságot is segíteni? Igen ez plusz munka, amely a feladattal szembeni szeretetről és elhivatottságról szól. Sokan könyvelünk és szinte mindent másként értelmezünk, mindenkinek van elképzelése, de a vállalkozást kell látni és ez szerint kontírozni -megfelelő számmal ellátni a befogadott és kiadott számlán lévő leírást – tehát, olvasni kell és ismerni a céget, valamint a közreműködő embereket is, főként a tulajdonost, aki a vezető, itt már ismerni kell a pszichológiát is,  ekkor lehet átlátni teljesen a vállalkozást. Sajnos, mindehhez a gazdasági politikát is figyelni kell.

Általában figyelemmel kísérem a gazdasági híreket, tervezeteket mert a várható jogszabályokra utalásokat kapok. Egy – egy érdekesebb témáról, összefüggésekről írok: www.konyveles.info.hu – könyvelés blog oldalon, valamint a hírek oldalon információkat közzé tenni, mit érdemes elolvasni, melyik jogszabályt miként, hogyan alkalmazzunk,  melyik közlönyt érdemes átlapozni, mire kell figyelni, és időnként rövid kis “előadást”, ismertetőt tartani, amely elolvasása után remélem, kapnak plusz tudást az odalátogatók, minden területről. Bérszámfejtésről, annak rejtelmeiről, a jogviszonyok mit takarnak, alapítványi könyvelésről, amely igen különleges az elszámoltatások és az utólagos ellenőrzések miatt, ezt az elején kell jól kezdeni!

Többlet munka, de az eredmény szép, tiszta, átlátható és érthető!  Ellenőrzéskor, eddig még sikerrel vettük az akadályt. Természetesen, hibázni  könnyen lehet ezért  “belső”  ellenőrzési pontokat is beépítettünk, így sok minden kiszűrhető rögtön. Szívet melengető, mikor egy nagy kontroll után, sikerrel járunk, és megfeleltünk mindenben. Igaz, ehhez egy módszert is kidolgoztunk, melyet az alapítványaink és egyesületeink alkalmaznak. Ez pedig a könyveléssel van összhangban. Ekkor kerek és teljes a non-profit szervezetek könyvelése. Ugyanakkor a honlapjainkon lehetőséget biztosítunk a bemutatkozásra is, (most is várunk két leírást), ezzel is segítve az 1 % gyűjtését és az ismertség bővítését(támogatások érdekében is).

A  fórum oldalra beérkező kérdéseket megválaszoljuk, itt is lehetőséget adunk a kérdezésre és ismeretszerzésre. A blog, ezt igen kedvelem, ha az összefüggések inspirálnak a megírásra, olyan mint a könyvelés = “kirakós játék”

Ezek alapján lehet, valóban jól dolgozni és a folyamatos tanulással, amelyről “odafent” gondoskodnak. Regisztrált mérlegképes könyvelő= évenkénti továbbképzés, regisztrált adótanácsadó= credit pontos (5 év =100 pont) és ezt csak több továbbképzéssel lehet megszerezni. Az e-beszámoló az informatikai tudás fejlesztése, hogy rendszergazda, informatikus nélkül helyesen hibátlanul beküldése megtörténjen. Állandó tanulás, és ez által: ügyfelink is tanulnak, többet tudunk segíteni, tanácsot adni.

Elvárásunk a nyílt őszinte beszélgetések, amikor személyesen találkozunk és átbeszéljük az előző hónapot, kölcsönösen segítve egymást. Mi az ismeretek és kritikus pontok alapján elvégezzük az értékelést pénzügyi vonatkozásban, majd a tényszámokkal alátámasztjuk. Mindenre válaszolunk, és közöljük a szabályok változása miatt, mit kell másként tenni, és még bérrendezéseket előterjesztjük a vezetőnek, jutalmakat is. Kölcsönösség jegyében dolgozunk együtt, egymást segítve, mert aki könyvelő az tudja: időnként, vannak fura számlák, mely könyveléséről szinte rögtön dönteni kell és a már leírt ismeretek alapján, kezelni is  tudjuk.

Ez nagy emberszeretettel, ember-, könyvelési-, adózási  ismerettel és  alázattal lehetséges. Valamint folyamatos ismeretszerzéssel, tanulással és mikor is lehet valakiből TÖKÉLETES könyvelő? Időnként, ennyi év után is az gondolom, még rengeteg ismeret megszerzése után. Minél többet tudunk, rájövünk ez is kevés. Még tovább kell elménket művelni és fejleszteni. A régi bölcs emberek ezt, szebben fogalmazták meg, a lényeg : olyanok vagyunk mint az örökmozgó szerkezet, mindig tanulunk (és mást is mint a könyvelés).

Kapcsolódó bejegyzések

A hozzászólások letiltva.

Keresés
Fontos!

Tisztelt Látogató!


A feltételek elolvasása nélkül kérjük, ne regisztráljon a blogba, és ne küldjön be bejegyzést, mert ha nem tesz eleget a feltételeknek, értesítés nélkül törölhetjük a bejegyzést.

Kiemelt partnerek
 • Előrejelzések szerint ugrani fog a napelemet használók száma 2020. február 19. szerda
  A MEKH (Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal) legutóbbi adatai szerint Magyarországon 2018 végén összesen 332 MW (megawatt) háztartási méretű napelemes rendszer működött, ebből azonban csak 170 MW tartozott természetes személyhez. A MEKH előzetes adatai szerint 2019 első félévekor 388,5 MW volt a teljes hazai háztartási méretű napelemes kapacitás […]
 • Új világcsúcs a napelemiparban 2020. február 3. hétfő
  Elérhető közelségbe került a 30%-os napelem hatékonyság, amely a tömegtermelésre is alkalmas lehet. A Helmholtz Zentrum Berlin (HZB) kutatói által kifejlesztett perovszkit/szilícium tandem napelem képes 29,15%-os hatékonyságra. A január 24-én hitelesített rekord már szerepel is az egyesült államokbeli National Renewable Energy Laboratory (NREL) mértékadó gra […]
 • Andalúzia a változások útján 2020. január 16. csütörtök
  Az elmúlt évtizedben Spanyolország is nagyot lépett előre a megújuló energiaforrások terén és nem csak szélerőművek telepítésébe fektetett óriási energiát, hanem a napelemes rendszerekbe is. Ezekkel a lépésekkel próbálnak végleg búcsút inteni a szénnek és az atomnak. Spanyolországban 2018-ban a szárazföldi villamos energiatermelésnek közel 40%-át már ezek a […]
 • Tiszaalpár 15 kW 2020. január 2. csütörtök
  Napelem rendszer 15 kW Tiszaalpár családi ház (okos napelem rendszer). Megrendelő: magánszemély Inverter: Solaredge SE 15 K. Napelem: Canadian Solar 300P 36 db. Összegzett napelem teljesítmény: 10,8 kW Az inverter teljesítmény 15 kW-ra gazdaságossági okokból lett tervezve. […]
 • Kecskeméti Járásbíróság 2019. november 28. csütörtök
  Napelem rendszer 35 kW Kecskeméti Járásbíróság (okos napelem rendszer) Megrendelő: Kecskeméti Törvényszék Projekt: Kecskeméti Járásbíróság napelem rendszere Inverter: Solaredge SE 17,5K 2 db. Napelem: Canadian Solar 280P 147 db. Összegzett napelem teljesítmény: 41,16 kW Speciális kivitelezési igény: Az épület magassága és megközelíthetősége miatt darut és na […]