Reklám

E havi bejegyzések
április 2019
H K S C P S V
« jún    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Adótanácsadás és könyvelés=naplo93.com

A vállalkozásoknak az adótanácsadóval történő találkozás szinte az első lépés a tevékenység megkezdéséhez és a cégalapításhoz, mi tudjuk azt, amelyet az ügyvédek nem. Ez a társasági szerződésre is nagy hatással van. Egy jó szerződés, sok évig – a jelenlegi rendszerben – változatlanul maradhat. Ekkor az elképzeléseket pénzügyileg is felépítjük, rögtön eldönthető eredményes lehet-e. Mindent forintosítunk a jogszabályok, rendeletek és adótörvények alapján. Tanácsot adunk, mit és miként lehet, hogy a cég megéljen és haszna is legyen, elképzeléseket levezetjük, érthetően. A jogszabályokat – alapokat – átadjuk,  elmagyarázzuk. A tapasztalataink alapján, számokkal levezetjük és rögtön tudjuk életképes elképzeléssel, szándékkal találkoztunk -e, és a vállalkozás  biztos alapokon kezdett-e ,  itt főként a jegyzett tőke és az apport a lényeg.  www.naplo93.com / friss hírek link alatt ezeket az ismereteket közzé is tesszük. Bárki elolvashatja, segítséget kap, ha kérdését felteszi az oldalon, válaszolunk. Szinte  minden megtalálható, amit egy cégvezetőnek tudnia kell.

Könyvelés, olyan egyszerű szó, de mindenki tudja és ismeri mit jelent és miként lehet a vállalkozót és egyben a hatóságot is segíteni? Igen ez plusz munka, amely a feladattal szembeni szeretetről és elhivatottságról szól. Sokan könyvelünk és szinte mindent másként értelmezünk, mindenkinek van elképzelése, de a vállalkozást kell látni és ez szerint kontírozni -megfelelő számmal ellátni a befogadott és kiadott számlán lévő leírást – tehát, olvasni kell és ismerni a céget, valamint a közreműködő embereket is, főként a tulajdonost, aki a vezető, itt már ismerni kell a pszichológiát is,  ekkor lehet átlátni teljesen a vállalkozást. Sajnos, mindehhez a gazdasági politikát is figyelni kell.

Általában figyelemmel kísérem a gazdasági híreket, tervezeteket mert a várható jogszabályokra utalásokat kapok. Egy – egy érdekesebb témáról, összefüggésekről írok: www.konyveles.info.hu – könyvelés blog oldalon, valamint a hírek oldalon információkat közzé tenni, mit érdemes elolvasni, melyik jogszabályt miként, hogyan alkalmazzunk,  melyik közlönyt érdemes átlapozni, mire kell figyelni, és időnként rövid kis “előadást”, ismertetőt tartani, amely elolvasása után remélem, kapnak plusz tudást az odalátogatók, minden területről. Bérszámfejtésről, annak rejtelmeiről, a jogviszonyok mit takarnak, alapítványi könyvelésről, amely igen különleges az elszámoltatások és az utólagos ellenőrzések miatt, ezt az elején kell jól kezdeni!

Többlet munka, de az eredmény szép, tiszta, átlátható és érthető!  Ellenőrzéskor, eddig még sikerrel vettük az akadályt. Természetesen, hibázni  könnyen lehet ezért  “belső”  ellenőrzési pontokat is beépítettünk, így sok minden kiszűrhető rögtön. Szívet melengető, mikor egy nagy kontroll után, sikerrel járunk, és megfeleltünk mindenben. Igaz, ehhez egy módszert is kidolgoztunk, melyet az alapítványaink és egyesületeink alkalmaznak. Ez pedig a könyveléssel van összhangban. Ekkor kerek és teljes a non-profit szervezetek könyvelése. Ugyanakkor a honlapjainkon lehetőséget biztosítunk a bemutatkozásra is, (most is várunk két leírást), ezzel is segítve az 1 % gyűjtését és az ismertség bővítését(támogatások érdekében is).

A  fórum oldalra beérkező kérdéseket megválaszoljuk, itt is lehetőséget adunk a kérdezésre és ismeretszerzésre. A blog, ezt igen kedvelem, ha az összefüggések inspirálnak a megírásra, olyan mint a könyvelés = “kirakós játék”

Ezek alapján lehet, valóban jól dolgozni és a folyamatos tanulással, amelyről “odafent” gondoskodnak. Regisztrált mérlegképes könyvelő= évenkénti továbbképzés, regisztrált adótanácsadó= credit pontos (5 év =100 pont) és ezt csak több továbbképzéssel lehet megszerezni. Az e-beszámoló az informatikai tudás fejlesztése, hogy rendszergazda, informatikus nélkül helyesen hibátlanul beküldése megtörténjen. Állandó tanulás, és ez által: ügyfelink is tanulnak, többet tudunk segíteni, tanácsot adni.

Elvárásunk a nyílt őszinte beszélgetések, amikor személyesen találkozunk és átbeszéljük az előző hónapot, kölcsönösen segítve egymást. Mi az ismeretek és kritikus pontok alapján elvégezzük az értékelést pénzügyi vonatkozásban, majd a tényszámokkal alátámasztjuk. Mindenre válaszolunk, és közöljük a szabályok változása miatt, mit kell másként tenni, és még bérrendezéseket előterjesztjük a vezetőnek, jutalmakat is. Kölcsönösség jegyében dolgozunk együtt, egymást segítve, mert aki könyvelő az tudja: időnként, vannak fura számlák, mely könyveléséről szinte rögtön dönteni kell és a már leírt ismeretek alapján, kezelni is  tudjuk.

Ez nagy emberszeretettel, ember-, könyvelési-, adózási  ismerettel és  alázattal lehetséges. Valamint folyamatos ismeretszerzéssel, tanulással és mikor is lehet valakiből TÖKÉLETES könyvelő? Időnként, ennyi év után is az gondolom, még rengeteg ismeret megszerzése után. Minél többet tudunk, rájövünk ez is kevés. Még tovább kell elménket művelni és fejleszteni. A régi bölcs emberek ezt, szebben fogalmazták meg, a lényeg : olyanok vagyunk mint az örökmozgó szerkezet, mindig tanulunk (és mást is mint a könyvelés).

Kapcsolódó bejegyzések

A hozzászólások letiltva.

Keresés
Fontos!

Tisztelt Látogató!


A feltételek elolvasása nélkül kérjük, ne regisztráljon a blogba, és ne küldjön be bejegyzést, mert ha nem tesz eleget a feltételeknek, értesítés nélkül törölhetjük a bejegyzést.

Kiemelt partnerek
 • Elindult a bükkábrányi naperőmű 2019. április 12. péntek
  Idén februárban kezdődött meg a bükkábrányi telep próbaüzeme és az erőmű április 1-től már értékesíteni is tudja a megújuló villamosenergiát. Az idei kedvező időjárásnak köszönhetően már sikerült megközelíteni a névleges 19,95 MW-os teljesítményt. A Mátrai Erőmű ZRt. a sikereket látva tovább folytatja a megújuló energiaberuházásokat. A jelenlegi fejlesztésne […]
 • Terrán Generon – naprakész tetőcserép 2019. április 2. kedd
  Hamarosan kapható lesz a magyar fejlesztésű tetőcserép. A Construma nagydíjal is kitüntetett tetőcserepet a Terrán – közép-kelet-európai régió egyik legnagyobb tetőcserép gyártója több mint 50 millió cserép évenkénti előállításával – már jó ideje teszteli. A termék különlegessége abban rejlik, hogy a cellák speciális módon vannak a tetőcserepek felületére in […]
 • 5 dolog és a napelemes beruházás megtérül 2019. március 21. csütörtök
  Egyre több cég foglalkozik napelemes rendszerek telepítésével és egyre többen forgalmazzák a különféle gyártók napelemeit és egyéb kiegészítőit. Mielőtt belevágna valaki ebbe a hosszútávú beruházásba mindenképp javasoljuk, hogy kellő alapossággal járjon el a választásnál. De nézzük is, milyen szempontok szerint érdemes eligazodni a kapott árajánlatok között. […]
 • Felavatták a paksi naperőművet 2019. március 6. szerda
  Paks ettől a naptól kezdve nemcsak a nukleáris, hanem már a megújuló energiaforrások magyarországi központjává is vált. Közel 8500 háztartásnak az áramellátását tudja biztosítani az elkészült új paksi naperőmű. A 9 milliárd forint költséggel megvalósított beruházás közel 20 ezer ember villamosenergia igényét tudja kielégíteni. A legmodernebb technológiával m […]
 • Kína és a végtelen erőforrás 2019. február 19. kedd
  Kína nemrég jelentette be, hogy a világon elsőként szeretnének 36 000 km magasba telepíteni naperőművet. Ennek oka elsősorban abban keresendő, hogy a fosszilis energiahordozókat az ismert környezeti hatásuk miatt jó lenne mihamarabb lecserélni, ha még azt szeretnénk, hogy az unokáink is képesek legyenek ezen a bolygón élni. Másodsorban viszont a kutatók régó […]