Reklám

E havi bejegyzések
augusztus 2019
H K S C P S V
« jún    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Halas Blog – Kiskunhalas közéleti blog portálja

„Új politikatudomány szükséges egy új világ számára.” Több mint száz éve írta ezt Tocqueville. Talán ma még aktuálisabb a nagy gondolkodó megállapítása. Megváltozott a világ. Helyesen: folyamatosan változik a világ. Éppen ezért szeretnénk egy közvetlen kapcsolatot kialakítani és fenntartani. Célunk, hogy a változásoknak ne csak elszenvedői, lassú követői legyünk. Inkább, irányítói és nyertesei!

Ezekkel a szavakkal ajánlja a Halasi Demokraták Közössége a Halas Blog néven indult új, Kiskunhalasi közéleti blog portálját.

Az ajánló a következőképpen folytatódik:

Hogyan irányíthatnánk a véget nem érő változást? Egyetlen út van, ha nyomon követjük, megismerjük és megvitatjuk a környezetünk eseményeit. Természetesen minél többen alkotunk véleményt, annál több különvélemény jelenhet meg. Ez így természetes. Kérdés, hogy tudjuk-e kezelni az eltérő nézőpontokat. A válasz határozott igen. Mert a különbségeknél sokkal fontosabb az egység, mely szilárd értékrend alapján kovácsolódott össze. A magántulajdon, a szólásszabadság, a demokrácia és az alkotmány igazi értékek. Demokrataként megkérdőjelezhetetlen eszmék ezek, legalábbis a közelmúltig szilárdan hittünk ezen értékek sérthetetlenségében. Hittük, hogy nem történhet meg a magánynyugdíjak államosítása. Hittük, soha többé nem kell cenzúrától tartani. És hittünk a Magyar Köztársaság Alkotmányában. Csalódottak vagyunk, de nem hitehagyottak.

Hiszünk egy új politikai stílusban, bízunk benne, hogy az emberek többé nem kérnek a populizmus olcsó hazugságaiból. El kell ismernünk: az elmúlt években túl alacsonyra került a léc. A kevésbé rossz választása helyett követelni kell a lehető legjobbat. Megköveteljük önmagunktól a legjobbat, és minden politikuson ezt kérjük számon. Ez lehet az alapja egy új politikatudománynak és ez a feltétele a pozitív változásnak. Magasztos célok ezek, melyeket csak aktív közösségi munkával, hatékony fellépéssel érhetünk el.

Mielőtt munkához látnánk, szót kell ejtenünk a baloldali demokratákról, önmagunkról, pontosabban az önbecsülésünkről. Nem járhatunk többé lehajtott fejjel, nem viselhetjük többé bélyegként, amit a konzervatív, rasszista jobboldal ránk sütött. A baloldali és liberális eszmék nem szégyellni való, nemzetellenes dogmák. A hazafiasság nem a kiválasztottak előjoga. A hazafiasság mindannyiunk közös ügye, és aki megkérdőjelezi becsületünket, nemzeti elkötelezettségünket az a megosztó arcátlan politika híve.

Nem könnyű feladatra vállalkozunk most. Nagy dolgokat gondolunk, nagy dolgokat kell véghezvinnünk! Ha ettől nehezebb dolgunk lesz, akkor kétszer olyan elszántan fogunk dolgozni.

A Halas Blogon további, Kiskunhalas, valamint a szűkebb és tágabb régió közéletével, valamint a város életét meghatározó országos közélettel kapcsolatos blogok, publicisztikák és írások olvashatók.

Kapcsolódó bejegyzések

A hozzászólások letiltva.

Keresés
Fontos!

Tisztelt Látogató!


A feltételek elolvasása nélkül kérjük, ne regisztráljon a blogba, és ne küldjön be bejegyzést, mert ha nem tesz eleget a feltételeknek, értesítés nélkül törölhetjük a bejegyzést.

Kiemelt partnerek
 • Videoton Holding Naperőmű Székesfehérváron 2019. augusztus 13. kedd
  A Videoton Holding közel 200 millió forintos beruházással hozta létre új napelemparkját. Éves szinten a naperőmű várhatóan 650–700 MWh villamosenergiát fog tudni termelni. Ez 225-245 tonna/év CO2 kibocsátás megtakarításnak felel meg. Első lépésben egy 500 kW-os napelemparkot hoztak létre, amely 1,5 hektáron a Videoton Székesfehérvári Ipari Park egy eddig kih […]
 • Toyota Prius – új szuperhatékony napelemmel szerelve 2019. július 15. hétfő
  A Toyota új kísérleti szupercellával ellátott elektromos autója a Toyota Prius Plug-in Hybrid hatótávja kétszeresére nőtt. A Toyota ezen szériája már kapható az úgynevezett “solar csomaggal”. És, hogy mit is tud ez a jószág? A több min 1 millió forintba kerülő napcellás üvegtetővel szerelt változat (pontosan 1,1 millió forint) mintegy 5 kilométerrel növelte […]
 • Lightyear One 2019 2019. június 27. csütörtök
  Az Eindhoveni Műszaki Egyetemen immáron két éve zajlik az a kutatás, melynek középpontjában az eddigieknél hatékonyabb elektromos autó kifejlesztése volt a cél. A napokban mutatták be a Lightyear One első elkészült prototípusát. Ez több ponton is eltér az eddig elektromos autóktól. Talán a legszembetűnőbb újítás a karosszéria, amely kifejezetten a légellenál […]
 • Információk a napelemekről 2019. június 5. szerda
  Mi a napelem? A napelem olyan fotóvillamos eszköz, amely a nap sugárzási energiáját elektromos árammá alakítja át. Az elemek működésének elvi alapja az, hogy napsugárzás hatására a napelem celláinak p és n típusú félvezető rétegei között elektronáramlás indul meg. Az elektronok áramlása pedig egyet jelent a villamos árammal. Érdekességként érdemes megjegyezn […]
 • 5 kW-os rendszer telepítése Würth Aero rendszerrel 2019. május 30. csütörtök
  5 kW-os rendszer telepítése lapos tetőre Kecskeméten Würth Aero rendszerrel. A főbb műszaki tartalom: 18 db. Canadian solar 280P napelem és Solaredge SE 5K inverter. […]