Reklám

E havi bejegyzések
október 2019
H K S C P S V
« jún    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Halas Blog – Kiskunhalas közéleti blog portálja

„Új politikatudomány szükséges egy új világ számára.” Több mint száz éve írta ezt Tocqueville. Talán ma még aktuálisabb a nagy gondolkodó megállapítása. Megváltozott a világ. Helyesen: folyamatosan változik a világ. Éppen ezért szeretnénk egy közvetlen kapcsolatot kialakítani és fenntartani. Célunk, hogy a változásoknak ne csak elszenvedői, lassú követői legyünk. Inkább, irányítói és nyertesei!

Ezekkel a szavakkal ajánlja a Halasi Demokraták Közössége a Halas Blog néven indult új, Kiskunhalasi közéleti blog portálját.

Az ajánló a következőképpen folytatódik:

Hogyan irányíthatnánk a véget nem érő változást? Egyetlen út van, ha nyomon követjük, megismerjük és megvitatjuk a környezetünk eseményeit. Természetesen minél többen alkotunk véleményt, annál több különvélemény jelenhet meg. Ez így természetes. Kérdés, hogy tudjuk-e kezelni az eltérő nézőpontokat. A válasz határozott igen. Mert a különbségeknél sokkal fontosabb az egység, mely szilárd értékrend alapján kovácsolódott össze. A magántulajdon, a szólásszabadság, a demokrácia és az alkotmány igazi értékek. Demokrataként megkérdőjelezhetetlen eszmék ezek, legalábbis a közelmúltig szilárdan hittünk ezen értékek sérthetetlenségében. Hittük, hogy nem történhet meg a magánynyugdíjak államosítása. Hittük, soha többé nem kell cenzúrától tartani. És hittünk a Magyar Köztársaság Alkotmányában. Csalódottak vagyunk, de nem hitehagyottak.

Hiszünk egy új politikai stílusban, bízunk benne, hogy az emberek többé nem kérnek a populizmus olcsó hazugságaiból. El kell ismernünk: az elmúlt években túl alacsonyra került a léc. A kevésbé rossz választása helyett követelni kell a lehető legjobbat. Megköveteljük önmagunktól a legjobbat, és minden politikuson ezt kérjük számon. Ez lehet az alapja egy új politikatudománynak és ez a feltétele a pozitív változásnak. Magasztos célok ezek, melyeket csak aktív közösségi munkával, hatékony fellépéssel érhetünk el.

Mielőtt munkához látnánk, szót kell ejtenünk a baloldali demokratákról, önmagunkról, pontosabban az önbecsülésünkről. Nem járhatunk többé lehajtott fejjel, nem viselhetjük többé bélyegként, amit a konzervatív, rasszista jobboldal ránk sütött. A baloldali és liberális eszmék nem szégyellni való, nemzetellenes dogmák. A hazafiasság nem a kiválasztottak előjoga. A hazafiasság mindannyiunk közös ügye, és aki megkérdőjelezi becsületünket, nemzeti elkötelezettségünket az a megosztó arcátlan politika híve.

Nem könnyű feladatra vállalkozunk most. Nagy dolgokat gondolunk, nagy dolgokat kell véghezvinnünk! Ha ettől nehezebb dolgunk lesz, akkor kétszer olyan elszántan fogunk dolgozni.

A Halas Blogon további, Kiskunhalas, valamint a szűkebb és tágabb régió közéletével, valamint a város életét meghatározó országos közélettel kapcsolatos blogok, publicisztikák és írások olvashatók.

Kapcsolódó bejegyzések

A hozzászólások letiltva.

Keresés
Fontos!

Tisztelt Látogató!


A feltételek elolvasása nélkül kérjük, ne regisztráljon a blogba, és ne küldjön be bejegyzést, mert ha nem tesz eleget a feltételeknek, értesítés nélkül törölhetjük a bejegyzést.

Kiemelt partnerek
 • Űrséták a Nemzetközi Űrállomáson 2019. október 8. kedd
  A Johnson Űrközpontban tartott sajtótájékoztatón közölték, hogy a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) dolgozó űrhajósok az elkövetkező három hónap alatt tízszer mennek majd űrsétára, hogy kicseréljék a napelemek akkumulátorait és megjavítsák a különböző berendezéseket. Borítóképen: Az orbitális pályán keringő Nemzetközi Űrállomás Forrás: NASA/ESA Az első öt űrséta […]
 • Váltson napenergiára kényelmesen 2019. október 8. kedd
  Nem is gondolnánk, de a napelemrendszer telepítésével igen sokat tehetünk a fenntartható energiatermelésért és a környezetünkért. A Bács-Zöldenergia Kft. a napelemrendszerek telepítésében teljes körű megoldást nyújt a lakossági ügyfelek részére. Cégünk nem csupán a tervezésből veszi ki a részét, de az engedélyeztetésen át a kivitelezésig mindent összefog és […]
 • Szeghalom határában készül a napelempark 2019. szeptember 12. csütörtök
  A város határában egy öthektáros területen terül majd el az új napelempark. Ennek alapkövét helyezték el idén augusztusban ünnepélyes keretek között. A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke Kiss Ernő elmondása szerint a kormányzati szándék mögött hazánk biztonságos és stabil villamosenergia ellátásának megvalósítása áll, amelyet nap és atomenergia fel […]
 • Videoton Holding Naperőmű Székesfehérváron 2019. augusztus 13. kedd
  A Videoton Holding közel 200 millió forintos beruházással hozta létre új napelemparkját. Éves szinten a naperőmű várhatóan 650–700 MWh villamosenergiát fog tudni termelni. Ez 225-245 tonna/év CO2 kibocsátás megtakarításnak felel meg. Első lépésben egy 500 kW-os napelemparkot hoztak létre, amely 1,5 hektáron a Videoton Székesfehérvári Ipari Park egy eddig kih […]
 • Toyota Prius – új szuperhatékony napelemmel szerelve 2019. július 15. hétfő
  A Toyota új kísérleti szupercellával ellátott elektromos autója a Toyota Prius Plug-in Hybrid hatótávja kétszeresére nőtt. A Toyota ezen szériája már kapható az úgynevezett “solar csomaggal”. És, hogy mit is tud ez a jószág? A több min 1 millió forintba kerülő napcellás üvegtetővel szerelt változat (pontosan 1,1 millió forint) mintegy 5 kilométerrel növelte […]