Reklám

E havi bejegyzések
november 2019
H K S C P S V
« jún    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

PC vízhűtések zaj és teljesítmény problémák ellen

Mi is ez a PC vízhűtés?
A számítógép vízhűtések lényege, hogy a pc komponensei által keletkezett hőt vízzel (pontosabban erre megfelelő folyadékkal) szállítjuk el egy erre a célra készített hőcserélőhöz, a lehető leggyorsabban.
Tehát lényegében a léghűtésekhez (ami napjainkban is legtöbbet használt) képest abban van az ereje, hogy az alkatrészek által termelt hő leadása a környezetnek az alkatrésztől távolabb történik, valamint a komponenstől jóval hamarabb szállítódik el.

Kinek lehet hasznos egy jó vízhűtés beszerzése?
Alapvetően három nagy kategóriába sorolhatók a felhasználók azon igényei, amelyek kielégítésére a pc vízhűtés az egyik legjobb, ha nem a legjobb alternatíva.

 • PC tuning és a vízhűtés: Ha kicsit is foglalkoztál már a számítógéped teljesítményének növelésével, akkor bizonyára sokat hallottad illetve magad is tapasztaltad, hogy a gyáritól nagyobb sebességen történő üzemeltetéssel együtt jelentősen megnő az alkatrészek hőtermelése.
  Márpedig egy gép stabilitása, valamint az alkatrészek üzembiztossága és élettartama szempontjából döntő jelentősége van a hőmérsékleteknek. Működési elve révén a vízhűtés (vagy másként folyadékhűtés) segít a megfelelő keretek között tartani a hőmérsékleteket.
 • PC modding és a vízhűtés: Egyre inkább trend és igény alakul ki arra vonatkozóan, hogy a számítógép ne csak használati eszköz, hanem berendezési tárgy, vagy akár extrém hobby alanya is legyen.
  Ha egyedi, a saját fantáziád alapján készített pc hűtését vízhűtés segítségével oldod meg, design lehetőségek sokkal szélesebb tárháza nyílik meg előtted.
 • PC zajcsökkentés és a vízhűtés: Vannak speciális területek, amikor kifejezetten fontos szempont, hogy a számítógép ne csak gyors legyen, hanem a lehetőségekhez képest a legkisebb üzemzajt bocsássa ki.
  Ez az igény mára, amikor a videokódolások, le- és feltöltések stb. éjszakai bekapcsolásra késztetik a felhasználót, már nem is annyira speciális, hanem nagyon gyakori.
  Egy megfelelően kivitelezett vízhűtéssel nem csak gyors, de nagyon csendes számítógép építhető, amely mellett minden gond nélkül lehet aludni is.

Amennyiben érdekel a téma, weboldalunk több szolgáltatással is áll rendelkezésedre: Subcooling.hu – PC Vízhűtés Webáruház és Tudásbázis

Kapcsolódó bejegyzések

 • Nincsenek hasonló címkéjű bejegyzések

A hozzászólások letiltva.

Keresés
Fontos!

Tisztelt Látogató!


A feltételek elolvasása nélkül kérjük, ne regisztráljon a blogba, és ne küldjön be bejegyzést, mert ha nem tesz eleget a feltételeknek, értesítés nélkül törölhetjük a bejegyzést.

Kiemelt partnerek
 • 3,5kW-os napelem rendszer telepítés Belecska 2019. november 15. péntek
  3,5 kW-os napelemes rendszer telepítése Belecska Község Önkormányzatának részére. A közösségi házra tervezett napelem rendszere lelkét egy Effekta KS 3000 inverter biztosítja. A 11 darab napelem Canadian Solar 300P típusú. […]
 • Átadásra került a Mol százhalombattai napelemparkja 2019. november 5. kedd
  Átadták Százhalombattán a Mol új napelemparkját, amely mintegy 3000 háztartást képes ellátni villamosenergiával. Így a Mol már három napelemparkkal rendelkezik (Tiszaújváros, Füzesgyarmat, Százhalombatta), melyek összteljesítménye közel kilencezer háztartás villamosenergia-igényét képes fedezni. A mostani beruházás részét képezi egy 6000V-os és egy 400V-os v […]
 • Űrséták a Nemzetközi Űrállomáson 2019. október 8. kedd
  A Johnson Űrközpontban tartott sajtótájékoztatón közölték, hogy a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) dolgozó űrhajósok az elkövetkező három hónap alatt tízszer mennek majd űrsétára, hogy kicseréljék a napelemek akkumulátorait és megjavítsák a különböző berendezéseket. Borítóképen: Az orbitális pályán keringő Nemzetközi Űrállomás Forrás: NASA/ESA Az első öt űrséta […]
 • Váltson napenergiára kényelmesen 2019. október 8. kedd
  Nem is gondolnánk, de a napelemrendszer telepítésével igen sokat tehetünk a fenntartható energiatermelésért és a környezetünkért. A Bács-Zöldenergia Kft. a napelemrendszerek telepítésében teljes körű megoldást nyújt a lakossági ügyfelek részére. Cégünk nem csupán a tervezésből veszi ki a részét, de az engedélyeztetésen át a kivitelezésig mindent összefog és […]
 • Szeghalom határában készül a napelempark 2019. szeptember 12. csütörtök
  A város határában egy öthektáros területen terül majd el az új napelempark. Ennek alapkövét helyezték el idén augusztusban ünnepélyes keretek között. A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke Kiss Ernő elmondása szerint a kormányzati szándék mögött hazánk biztonságos és stabil villamosenergia ellátásának megvalósítása áll, amelyet nap és atomenergia fel […]