Reklám

E havi bejegyzések
augusztus 2019
H K S C P S V
« jún    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

PC vízhűtések zaj és teljesítmény problémák ellen

Mi is ez a PC vízhűtés?
A számítógép vízhűtések lényege, hogy a pc komponensei által keletkezett hőt vízzel (pontosabban erre megfelelő folyadékkal) szállítjuk el egy erre a célra készített hőcserélőhöz, a lehető leggyorsabban.
Tehát lényegében a léghűtésekhez (ami napjainkban is legtöbbet használt) képest abban van az ereje, hogy az alkatrészek által termelt hő leadása a környezetnek az alkatrésztől távolabb történik, valamint a komponenstől jóval hamarabb szállítódik el.

Kinek lehet hasznos egy jó vízhűtés beszerzése?
Alapvetően három nagy kategóriába sorolhatók a felhasználók azon igényei, amelyek kielégítésére a pc vízhűtés az egyik legjobb, ha nem a legjobb alternatíva.

 • PC tuning és a vízhűtés: Ha kicsit is foglalkoztál már a számítógéped teljesítményének növelésével, akkor bizonyára sokat hallottad illetve magad is tapasztaltad, hogy a gyáritól nagyobb sebességen történő üzemeltetéssel együtt jelentősen megnő az alkatrészek hőtermelése.
  Márpedig egy gép stabilitása, valamint az alkatrészek üzembiztossága és élettartama szempontjából döntő jelentősége van a hőmérsékleteknek. Működési elve révén a vízhűtés (vagy másként folyadékhűtés) segít a megfelelő keretek között tartani a hőmérsékleteket.
 • PC modding és a vízhűtés: Egyre inkább trend és igény alakul ki arra vonatkozóan, hogy a számítógép ne csak használati eszköz, hanem berendezési tárgy, vagy akár extrém hobby alanya is legyen.
  Ha egyedi, a saját fantáziád alapján készített pc hűtését vízhűtés segítségével oldod meg, design lehetőségek sokkal szélesebb tárháza nyílik meg előtted.
 • PC zajcsökkentés és a vízhűtés: Vannak speciális területek, amikor kifejezetten fontos szempont, hogy a számítógép ne csak gyors legyen, hanem a lehetőségekhez képest a legkisebb üzemzajt bocsássa ki.
  Ez az igény mára, amikor a videokódolások, le- és feltöltések stb. éjszakai bekapcsolásra késztetik a felhasználót, már nem is annyira speciális, hanem nagyon gyakori.
  Egy megfelelően kivitelezett vízhűtéssel nem csak gyors, de nagyon csendes számítógép építhető, amely mellett minden gond nélkül lehet aludni is.

Amennyiben érdekel a téma, weboldalunk több szolgáltatással is áll rendelkezésedre: Subcooling.hu – PC Vízhűtés Webáruház és Tudásbázis

Kapcsolódó bejegyzések

 • Nincsenek hasonló címkéjű bejegyzések

A hozzászólások letiltva.

Keresés
Fontos!

Tisztelt Látogató!


A feltételek elolvasása nélkül kérjük, ne regisztráljon a blogba, és ne küldjön be bejegyzést, mert ha nem tesz eleget a feltételeknek, értesítés nélkül törölhetjük a bejegyzést.

Kiemelt partnerek
 • Videoton Holding Naperőmű Székesfehérváron 2019. augusztus 13. kedd
  A Videoton Holding közel 200 millió forintos beruházással hozta létre új napelemparkját. Éves szinten a naperőmű várhatóan 650–700 MWh villamosenergiát fog tudni termelni. Ez 225-245 tonna/év CO2 kibocsátás megtakarításnak felel meg. Első lépésben egy 500 kW-os napelemparkot hoztak létre, amely 1,5 hektáron a Videoton Székesfehérvári Ipari Park egy eddig kih […]
 • Toyota Prius – új szuperhatékony napelemmel szerelve 2019. július 15. hétfő
  A Toyota új kísérleti szupercellával ellátott elektromos autója a Toyota Prius Plug-in Hybrid hatótávja kétszeresére nőtt. A Toyota ezen szériája már kapható az úgynevezett “solar csomaggal”. És, hogy mit is tud ez a jószág? A több min 1 millió forintba kerülő napcellás üvegtetővel szerelt változat (pontosan 1,1 millió forint) mintegy 5 kilométerrel növelte […]
 • Lightyear One 2019 2019. június 27. csütörtök
  Az Eindhoveni Műszaki Egyetemen immáron két éve zajlik az a kutatás, melynek középpontjában az eddigieknél hatékonyabb elektromos autó kifejlesztése volt a cél. A napokban mutatták be a Lightyear One első elkészült prototípusát. Ez több ponton is eltér az eddig elektromos autóktól. Talán a legszembetűnőbb újítás a karosszéria, amely kifejezetten a légellenál […]
 • Információk a napelemekről 2019. június 5. szerda
  Mi a napelem? A napelem olyan fotóvillamos eszköz, amely a nap sugárzási energiáját elektromos árammá alakítja át. Az elemek működésének elvi alapja az, hogy napsugárzás hatására a napelem celláinak p és n típusú félvezető rétegei között elektronáramlás indul meg. Az elektronok áramlása pedig egyet jelent a villamos árammal. Érdekességként érdemes megjegyezn […]
 • 5 kW-os rendszer telepítése Würth Aero rendszerrel 2019. május 30. csütörtök
  5 kW-os rendszer telepítése lapos tetőre Kecskeméten Würth Aero rendszerrel. A főbb műszaki tartalom: 18 db. Canadian solar 280P napelem és Solaredge SE 5K inverter. […]