Reklám

E havi bejegyzések
március 2021
H K S C P S V
« jún    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

PC vízhűtések zaj és teljesítmény problémák ellen

Mi is ez a PC vízhűtés?
A számítógép vízhűtések lényege, hogy a pc komponensei által keletkezett hőt vízzel (pontosabban erre megfelelő folyadékkal) szállítjuk el egy erre a célra készített hőcserélőhöz, a lehető leggyorsabban.
Tehát lényegében a léghűtésekhez (ami napjainkban is legtöbbet használt) képest abban van az ereje, hogy az alkatrészek által termelt hő leadása a környezetnek az alkatrésztől távolabb történik, valamint a komponenstől jóval hamarabb szállítódik el.

Kinek lehet hasznos egy jó vízhűtés beszerzése?
Alapvetően három nagy kategóriába sorolhatók a felhasználók azon igényei, amelyek kielégítésére a pc vízhűtés az egyik legjobb, ha nem a legjobb alternatíva.

 • PC tuning és a vízhűtés: Ha kicsit is foglalkoztál már a számítógéped teljesítményének növelésével, akkor bizonyára sokat hallottad illetve magad is tapasztaltad, hogy a gyáritól nagyobb sebességen történő üzemeltetéssel együtt jelentősen megnő az alkatrészek hőtermelése.
  Márpedig egy gép stabilitása, valamint az alkatrészek üzembiztossága és élettartama szempontjából döntő jelentősége van a hőmérsékleteknek. Működési elve révén a vízhűtés (vagy másként folyadékhűtés) segít a megfelelő keretek között tartani a hőmérsékleteket.
 • PC modding és a vízhűtés: Egyre inkább trend és igény alakul ki arra vonatkozóan, hogy a számítógép ne csak használati eszköz, hanem berendezési tárgy, vagy akár extrém hobby alanya is legyen.
  Ha egyedi, a saját fantáziád alapján készített pc hűtését vízhűtés segítségével oldod meg, design lehetőségek sokkal szélesebb tárháza nyílik meg előtted.
 • PC zajcsökkentés és a vízhűtés: Vannak speciális területek, amikor kifejezetten fontos szempont, hogy a számítógép ne csak gyors legyen, hanem a lehetőségekhez képest a legkisebb üzemzajt bocsássa ki.
  Ez az igény mára, amikor a videokódolások, le- és feltöltések stb. éjszakai bekapcsolásra késztetik a felhasználót, már nem is annyira speciális, hanem nagyon gyakori.
  Egy megfelelően kivitelezett vízhűtéssel nem csak gyors, de nagyon csendes számítógép építhető, amely mellett minden gond nélkül lehet aludni is.

Amennyiben érdekel a téma, weboldalunk több szolgáltatással is áll rendelkezésedre: Subcooling.hu – PC Vízhűtés Webáruház és Tudásbázis

Kapcsolódó bejegyzések

 • Nincsenek hasonló címkéjű bejegyzések

A hozzászólások letiltva.

Keresés
Fontos!

Tisztelt Látogató!


A feltételek elolvasása nélkül kérjük, ne regisztráljon a blogba, és ne küldjön be bejegyzést, mert ha nem tesz eleget a feltételeknek, értesítés nélkül törölhetjük a bejegyzést.

Kiemelt partnerek
 • Napelemes inverterek intelligens hibaérzékelővel 2021. február 12. péntek
  A Huawei Technologies kifejlesztett olyan napelemes invertert, ami intelligens hibavédelemmel ellátott és ezt a lakossági felhasználók számára is elérhetővé tette. Ezt az invertert gyors leállítási technológiával, illetve fejlett érzékelőkkel szerelték fel, így könnyen meg lehet előzni az ívzárlati hibákat és a napelemes rendszerekben keletkezett tűzeseteket […]
 • Kecskemét Úrihegy tanyafejlesztés 2020. december 10. csütörtök
  Ezt a 8 kw névleges teljesítményű napelemes rendszert szintén tanyafejlesztési támogatás igénybevételével telepítettük. A vissza nem térítendő támogatás is 95%-os. A napelemes rendszer főbb elemei 26 db. 300 W-os Canadian Solar napelem, és egy Solaredge SE 8K inverter. The post Kecskemét Úrihegy tanyafejlesztés first appeared on Bács-Zöldenergia Kft.. […]
 • Kecskemét 3.6kW-os napelemes rendszer 2020. december 10. csütörtök
  Ezt a napelem rendszert a 0% kamatozású MFB (Magyar Fejlesztési Bank) hitelprogram keretén belül szereltük fel. Optimalizálóval szerelt Solaredge rendszer, amit már 4 kW-ra fel is bővítettünk, mire ez a bejegyzés felkerül a honlapra. The post Kecskemét 3.6kW-os napelemes rendszer first appeared on Bács-Zöldenergia Kft.. […]
 • Tanyafejlesztés Vacsihegy 2020. december 10. csütörtök
  Ezt a 10 kW névleges teljesítményű napelemes rendszert tanyafejlesztési program keretén belül szereltük fel. A vissza nem térítendő támogatás összege a bekerülési költség 95%-a. A rendszer DC oldali teljesítménye csak kb. 8 kW, a későbbi esetleges bővítés miatt készült nagyobb teljesítményű inverterrel. A főbb elemek 26 db. 300 W-os Canadian Solar napelem, é […]
 • Napelem, amihez már a napsütés sem szükséges 2020. december 8. kedd
  A borult, felhős idő nagy kihívást jelent a napelemeknek, de úgy néz ki, hogy most már ez sem lesz akadály. Felröppent a hír, miszerint akár az UV fényből is lehetséges lesz kinyerni az energiát. Napjainkban a napelemek egyre olcsóbban elérhetőek, és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően hatékonyabbak is. Viszont a napsütés befolyással van a működésükre, […]