Reklám

E havi bejegyzések
január 2023
H K S C P S V
« jún    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Feltételek lakáshitel esetén – tudjon meg mindent róla

Korábban felvett lakáshitelét ki szeretné váltani egy kedvezőbb hitellel? Szeretné, ha több pénz maradna a pénztárcájában, az által, hogy kisebb havi törlesztőrészletet fizet?

A lakáshitel igénylésnek legfontosabb feltételei:

  1. A lakás vételáránál nem lehet nagyobb hitelt felvenni
  2. A megvásárolni kívánt ingatlan és más bevonható ingatlanok forgalmi értékétől illetve az adós és adóstárs jövedelmétől függő, az igényelhető hitel összeg, de ez bankonként változik.

Hazai bankoknál aktív BAR listások nem igényelhetnek lakáshitelt, néhány osztrák bank esetében viszont ez is megoldható, mivel náluk nincs BAR vizsgálat.

A szigorított banki feltételek mellett a jövedelem vizsgálat magasabb szintű lett, viszont csökkent a felvehető hitel összege. Már csak nagyon kevés bank finanszírozza 90-100%-ig az ingatlan vásárlást, amelyik banknál ez lehetséges, megfelelő jövedelem igazolásra van szükség, tehát a bank elvárásainak megfelelő havi nettó jövedelemmel kell rendelkezzen a hitelt felvenni kívánó személy..

Megfelelő jövedelem esetén az ingatlan forgalmi értékének 60-70% os finanszírozásával érhetőek el a legmegfelelőbb hitelek. Munkáltatói igazolás nélkül nem igényelhető lakáshitel, ha mégis az csak nagyon előnytelen feltételek mellett lehetséges.

Mivel megszűntek a támogatások, és a forint alapkamatok nagyon magasak, jelenleg a legelőnyösebbek a deviza hitelek, főként az euró alapú lakáshitelek, az árfolyam kockázat hosszabb távú kölcsön esetében leredukálódik az euró alapú hiteleknél.

Az adásvételi szerződés előtt érdemes elvégeztetni egy előzetes adósminősítést, hogy a hitelt igénylőnek ne kelljen attól tartania, hogy egy esetleges negatív hitelbírálat miatt elveszíti a lakás foglalójának összegét.

Ha szeretne minden helyzetben tájékozott lenni, akkor látogassa meg honlapunkat és ismerje meg a legjobb hiteleket. Informálódjon velünk

Kapcsolódó bejegyzések

A hozzászólások letiltva.