Reklám

E havi bejegyzések
december 2022
H K S C P S V
« jún    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Shea vaj

A shea vajat a karité fa csonthéjas terméséből nyerik. Megtisztítják a gyümölcsöt majd tűz mellett melegítve nyerik ki ezt a 70%-os zsírtartalmú vajat, amelyet felhasználnak a kozmetikai iparban, de a természetgyógyászatban is. Afrikában az asszonyoknak egyik legkedveltebb gyógyító eszköze az „afrika aranyának” is nevezik. Gyógyító hatása már számtalan alkalommal bizonyított.Legtöbb esetben kozmetikai szerként használják, mint testápoló. Valószínűleg azért is kíválló erre, mert amin már említettük magas a zsírtartalmú. Emellett a bőrnek biztosítja az értékes E valamint F vitamint. Afrikában sok helyütt gyógyításra is használják. Leginkább sebekre horzsolásokra kenik, hogy meggyorsítsák a gyógyulási folyamatot. A karité fa további része sem megy veszendőbe, hiszen a kérgéből olyan főzetet főznek, amely az Afrikai gyerekbetegségeket gyógyítja, termésének a héja pedig kiváló szúnyogriasztó, amely valljuk be az Afrikai kontinensen nagy kincs.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Nincsenek hasonló címkéjű bejegyzések

A hozzászólások letiltva.