Mielőtt bejegyzést írna a blogba, kérjük ne csak görgesse ezt az oldalt, hanem feltétlenül olvassa el figyelmesen a bejegyzésekről szóló szabályzatot, mert annak figyelmen kívül hagyása esetén a bejegyzést nem fogjuk közzétenni! Mindössze 1-2 perc, de ennyit egy oldalára mutató minőségi hivatkozás mindenképpen megér.

Hogyan jelenhet meg bejegyzés a blogon?

Először is regisztrálnia kell. Regisztráció után azonnal beléphet az adminisztrációs felületre, és megírhatja bejegyzését. A bejegyzés nem jelenik meg automatikusan a blogon, megjelenés előtt az minden esetben egyénileg lesz ellenőrizve. Ha a bejegyzés megfelel az itt leírt elvárásoknak, és a honlap is eleget teszi bizonyos minimális szubjektív minőségi követelményeknek, akkor megjelenhet, ellenkező esetben fenntartjuk a lehetőséget, hogy indoklás és értesítés nélkül töröljük azt.

Az oldal minőségének megítélése szubjektív, tehát ha elutasításra kerül a bejegyzés, kérjük ne vegye azt sértésnek. A blogunk célja, minőségi, igényes honlapok ismertetése, népszerűsítése, bizonyos minőségi követelményeknek tehát meg kell, hogy feleljen mind a honlap, mind pedig a bejegyzés is.

Ha már van olyan kategória, amelyikbe megfelel a bejegyzés, akkor kérjük, válassza ki a megfelelő kategóriát. Ha nincs ilyen, akkor kérjük hagyja a nem kategorizált rovatban, és indokolt esetben még publikálás előtt létrehozunk egy megfelelő kategóriát, és abba fog bekerülni.

Milyen alapvető követelményeknek kell megfelelnie egy bejegyzésnek?

A bejegyzés tetszőleges hosszúságú lehet, de minimum 120 szó legyen (a szavak számát a szerkesztő láblécében folyamatosan figyelemmel kísérheti), de ha lehet, akkor írjon minél hosszabb ismertető szöveget, mert akkor lesz értékes a bejegyzés, elsősorban Önnek. Tehát érdemes nem spórolni a betűkkel, egy értékes hivatkozás megér pár perc munkát, gépelést. És kérjük ne feledje, hogy ez nem egy klasszikus linkgyűjtemény 1 mondatos ismertetővel, hanem ez egy blog, amelyben törekszünk a minőségre, ezt kérjük vegye figyelembe, amikor a bejegyzését megírja!

A bejegyzés szövegének egyedinek kell lennie. Tehát nem fogadjuk el azokat a blogbejegyzéseket, amelyek az ajánlott honlap, vagy más honlap tartalmának egy az egyben történő másolata. Hogy miért? Nagyon egyszerű a válasz: mert a Google bünteti a másolt tartalom közzétételét, és ez esetben az innen kimenő link értéke is nulla lesz. Tehát ha egy keresők szempontjából értékes linket szeretne, akkor egyedi tartalmat kell írnia a blogba.

Egy bejegyzésben több link is elhelyezhető, ezek száma maximum 3 link lehet, azzal az alapvető feltétellel, hogy minél több linket helyez el, annál több releváns szöveget kell írnia, hozzávetőleg  120 szó legyen linkenként (a szavak számát a szerkesztő láblécében folyamatosan figyelemmel kísérhető), és a linkeket ne halmozza közvetlen egymás után. Tehát ha 2 linket szeretne elhelyezni, akkor legalább 240 szóból álló bejegyzést írjon, ha pedig 3 linket, akkor legalább 360 szóból álló bejegyzést kell írnia, és a linkeket egyenletesen elosztani a bejegyzésben. Egy értékes bejegyzés megér ennyit, ugye?

Ha több link kerül elhelyezésre egy bejegyzésben, akkor azok nem mutathatnak mind a főoldalra, hanem mindegyiknek más-más lapra kell mutatni az oldalon belül!

A bejegyzés nem állhat kizárólag kulcsszavak felsorolásából, összefüggő, értelmes és releváns bemutató szövegnek kell lennie. Nem felel meg a feltételeknek továbbá az a bejegyzés sem, amelyben mondat, vagy szövegrész többször megismétlődik.

Hogy miért ilyen szigorúak a szabályok, és miért szeretnék ilyen színvonalas bejegyzést? Mert ez mindkettőnk érdeke. Ezzel növelheti a blogunk értékét a keresők szemében, és ezáltal növelheti az itt található linkek erősségét is, így az  Ön oldalára mutató link erősségét is. Ez a blog az Ön számára is csak akkor hasznos, ha színvonalas tartalommal van megtöltve, ez pedig Önön is múlik.

A linkeknek relevánsnak kell lennie a bejegyzés tartalmával, tehát a bejegyzéstől eltérő tartalmú honlapra mutató linkek esetében nem fogjuk elfogadni a bejegyzést.

Hogy erre miért van szükség? Mert ez jó Önnek is, és nekünk is! Ha egy bejegyzésben szinte csak linkek találhatók, releváns szövegkörnyezet nélkül, vagy rövid, semmitmondó szöveggel, akkor a keresők link-spamnek értékelhetik a teljes blogot, így az Önnek is értéktelen, és a mi blogunk presztízsét is csökkenti a keresők szemében.

Egy bejegyzéshez maximum 3 címke adható meg, és maximum egy kategóriába lehet javasolni.

A blog szerkesztőjeként fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a bejegyzésben található linkeket, illetve a bejegyzés szövegét megváltoztassuk, egyes címkéket módosítsunk, vagy töröljünk, illetve a blog szerkezetének legjobban megfelelő kategóriába helyezzük a beküldött bejegyzéseket!

Milyen oldalak ajánlásai nem kerülhetnek be a blogba?

  • A befejezetlen, félkész, fejlesztés alatt álló oldalakat bemutató bejegyzéseket nem fogadom el
  • Saját domain-nel kell rendelkeznie, ingyenes (extra, uw, freeweb, stb…) tárhelyen lévő oldalakat nem fogadok el
  • Nem fogadom el továbbá azokat az adsense hirdetésre optimalizált oldalakat sem, amelyeken a hirdetések mennyisége lényegesen több, mint a hasznos tartalom. Ennek megítélése szubjektív.
  • Nem tesz eleget a Google webmesterek részére írt technikai és minőségi irányelveinek.

Az oldal tartalmának jellege nem lehet:

  • szex, erotika, vagy felnőtt tartalom
  • szerencsejáték, póker
  • politika, politikai pártok
  • warez, törvénybe ütköző, szerzői jogvédelem alatt álló illegális tartalom
  • rasszista, rágalmazó, fenyegető, erőszakra biztató vagy uszító tartalmú
  • nem tartalmazhat obszcén és trágár kifejezéseket.

Az ilyen oldalak ajánlását tartalmazó bejegyzések azonnal törlésre kerülnek.

Nem kerülhetnek be a blogba továbbá azok az oldalak sem, amelyek kimondottan adsense hirdetésre vannak optimalizálva, nincs rajtuk egyedi tartalom, az oldalak célja egyértelműen az adsense hirdetésekből származó bevétel. Az ilyen oldalak létrehozása is ellenkezik a Google irányelveivel, ezért azok ebbe a blogba sem kerülhetnek bele.

Ha úgy érzi, hogy ezeknek a feltételeknek megfelel az Ön által ajánlani kívánt oldal, akkor már jöhet is a bejegyzés.

Kellemes és hasznos blogolást kívánunk!