Reklám

E havi bejegyzések
március 2019
H K S C P S V
« jún    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Termodinamikus napkollektor rendszer

Más napkollektor rendszer kizárólag napsütésben dolgozik, s fűtésrásegítés alig 40%-át képes megtakarítani. Ez a napkollektor + hőszivattyú rendszer viszont egész évben, éjjel nappal, rossz időben is termeli a meleg vizet, s megfelelően szigetelt ház esetén akár 80%-os energia megtakarításra képes!

A Nap nem mindig ragyog. A téli hónapokban, átlagosan már csak alig három-négy órát naponta a nyári 7 óra/nap helyett, amely erősen korlátozza a hagyományos napkollektorok működését.

Az ENERGIE termodinamikai napkollektorok túllépik ezt a határt, s így lehetővé teszik a víz hőmérsékletének folyamatos megtartását, s ezáltal használatuk rendkívül hatékony és gazdaságos esős napokon, vagy akár éjszaka is.

Egész évben, nappal és éjjel is megtermelik a szükséges meleg víz mennyiséget. Csak ez a rendszer képes erre!

Az egyik újítás az, hogy a napkollektorokban egy ökológiai folyadékot keringetünk, amely akár -15°C hőmérsékleten is lehetővé teszi a környezetből történő nagyobb energia felvételét akár napsütésben, esőben és borús időben.

Az ENERGIE típusú napenergia-rendszerek alapja a termodinamika. Ennek elvét alkalmazzák a termodinamika napkollektorok, s növelték meg a hatékonyságot, és megteremtette a meleg víz előállítását a legújabb generációs napenergia-rendszerekkel.

Termodinamikai napkollektorok anyaga eloxált alumínium. Ez az új termék nem tartalmaz üveg vagy bármilyen más törékeny anyagot. Nagyon ellenálló a maró anyagokkal szemben, ami az élettartamukat 20 év fölé emeli.

E rendszerek önállóan alkalmasak: családi és társasházak, üzemcsarnokok, panziók, szállodák fűtésrásegítésére, a használati melegvíz termelésre, medencefűtésre.

További részletek: http://www.otthontechnika.hu/Napkollektor/Thermo_kollektor.htm

Kapcsolódó bejegyzések

  • Nincsenek hasonló címkéjű bejegyzések

A hozzászólások letiltva.